ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parcul Central din Ceadâr-Lunga va fi reconstruit cu susținerea SUA

11:22 | 08.10.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 8 oct. /MOLDPRES/. La Ceadâr-Lunga a demarat proiectul pentru reconstrucţia Parcului Central din municipiu. Acesta prevede reparaţia trotuarelor, instalarea sistemului de iluminare, havuzurilor şi renovarea scenei de vară, transmite MOLDPRES cu referire la presa regională.

Potrivit reprezentantului Primăriei Ceadâr-Lunga, Nicolai Dişli, lucrările se desfăşoară în cadrul proiectului Comunitatea mea. „În timpul apropiat vom anunţa concurs pentru lucrările de reconstrucţie a scenei de vară. Planificăm să amenajăm şi un teren sportiv, iar reparaţia havuzurilor se amână pentru anul viitor”, a spus Dişli, citat de gagauzinfo.md.

Valoarea totală a proiectului de reconstrucţie a parcului din Ceadâr-Lunga se estimează la 125 de mii de dolari. Se preconizează că lucrările vor fi finalizate la sfârşitul anului 2022.

„Comunitatea Mea” este programul principal al Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) în domeniul guvernării locale și are scopul de a susține autoritățile publice locale ca acestea să devină mai eficiente, transparente și responsabile față de cetățeni, precum și de a oferi asistență tehnica și instruiri angajaților primăriilor pentru a putea răspunde la necesitățile cetățenilor. Asistența programului vizează în mod prioritar autoritățile publice locale de nivelul întâi, însă vor beneficia de suport și grupurile civice, și mediul de afaceri local, pe măsură ce abilitățile acestora de promovare a drepturilor se vor îmbunătăți.

Foto: gagauzinfo.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!