ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

30 de personalități, ce au marcat istoria de 30 de ani a țării, au fost decorate cu „Ordinul Republicii”

17:58 | 15.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 oct. /MOLDPRES/. Președintele Maia Sandu a semnat astăzi decretul prin care 30 de personalități din Republica Moldova sunt decorate cu „Ordinul Republicii”, cu prilejul celei de-a 30-a aniversări a proclamării Independenței țării, marcată în acest an, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul prezidențial de presă.

Distincția le-a fost conferită pentru contribuția la promovarea imaginii Republicii Moldova în lume, pentru succesele profesionale atinse, precum și pentru spiritul civic de care au dat dovadă și implicarea plenară în viața societății. De asemenea, „Ordinul Republicii” acordat astăzi este un semn de omagiu pentru o seamă de profesioniști și personalități de excepție care, deși nu mai sunt în viață, au lăsat o urmă importantă în istoria țării.

Pe lista laureaților se regăsesc oameni de cultură și economiști, activiști civici și primari, profesori și cadre medicale, savanți și sportivi. Sunt talente care au dus faima țării departe în lume ori care au muncit cu dedicație acasă pentru a salva vieți, a forma generații și a realiza proiecte inedite. Iar astfel - prin efort, tenacitate și profesionalism - au schimbat Moldova.

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!