ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

România va trimite păcură în Republica Moldova

10:55 | 21.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. Autoritățile din România sunt dispuse să asigure necesarul de păcură al Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Ministrul interimar al Energiei din România, Virgil Popescu, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că statul român este gata să trimită păcură în Moldova. Oficialul a subliniat că România are suficiente resurse pentru a-şi permite să acorde acest ajutor.

„Încercăm să venim în întâmpinarea solicitării asigurării cu păcură a Republicii Moldova şi probabil acest lucru se poate rezolva destul de repede. România va putea trimite păcură cât e nevoie, nu e o problemă. Rafinăriile din România pot produce suficient de multă păcură atât pentru consum intern cât şi pentru a ajuta Moldova şi studiem împreună cu colegii de la Chișinău pentru a-i ajuta. Avem contact permanent la nivelul Ministerului de Externe, la nivelul Ministerului Energiei, „Transgaz” direct cu operatorul de transport de peste Prut şi sunt convins că R. Moldova nu va rămâne fără gaz”, a declarat ministrul interimar al Energiei din România.

În Republica Moldova este instituită stare de alertă în domeniul gazelor naturale. Principalul producător de energie electrică și termică din municipiul Chișinău, SA ,,Termoelectrica’’, utilizează, din 13 octombrie, păcura în calitate de combustibil alternativ.

img21007883

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!