ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reabilitarea drumului Clișova-Suhuluceni-Leușeni-Verejeni se află în plină desfășurare

13:55 | 27.10.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 27 oct. /MOLDPRES/. Reprezentanții Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru au organizat o ședință la șantierul unde se execută lucrări de construcție în cadrul proiectului "Reabilitarea infrastructurii rutiere de acces în regiunea Centru prin asfaltarea drumului L-326.M2 Clișova-Suhuluceni-Leușeni-Verejeni". Autorităţile au convenit asupra necesităţii unei expertize de laborator, transmite MOLDPRES.

La întrunire au participat reprezentantul beneficiarului, antreprenorul și autorul de proiect. În cursul ședinței au fost discutate particularitățile de implementare a lucrărilor desfășurate până în prezent. Părţile au convenit asupra organizării expertizei de laborator pentru un segment de drum, unde urmează să fie executate lucrări de reabilitare.

Până în prezent, în cadrul proiectului au fost executate lucrări de reabilitare a drumului pe segmentul Ciocâlteni-Coropceni, cu o lungime de aproximativ opt kilometri de drum în asfalt, lucrări de renovare a podețelor existente, de amenajare a trotuarelor și rigolelor de scurgere a apelor pluviale.

„Investițiile făcute urmăresc creșterea competitivității economice la nivel regional, prin îmbunătățirea accesului în, din şi între diferitele zone ale regiunii. Această zonă dispune de o infrastructură de drumuri şi transport de calitate foarte slabă, având nevoie urgentă de reabilitare. Astfel, porţiunea de drum dată, fiind reabilitată, va favoriza accesul în aria raionului. De asemenea, va duce la creşterea densităţii traficului, un indicator destul de important pentru dezvoltarea regională, condiţionat de creşterea numărului de proprietari de maşini, contribuind şi sub acest aspect la ridicarea nivelului de trai”, indică ADR Centru.

Foto: ADR Centru

img21008072

img21008072

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!