ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Din 1 noiembrie Israelul își redeschide granițele pentru toți turiștii vaccinați

14:14 | 29.10.2021 Categorie: Externe

Ierusalim, 29 oct. /MOLDPRES/. Israelul primește din nou turiști străini de la 1 noiembrie, dar în condiții stricte. Călătorii din toate ţările vor putea intra cu un certificat de vaccinare nu mai vechi de şase luni, au anunțat autorităţile. În plus, li se va cere și dovada unui test PCR negativ, făcut cu maximum 72 de ore înainte de plecare, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Redeschiderea graniţelor pentru turiştii străini vaccinaţi împotriva COVID-19 de la 1 noiembrie a fost confirmată de guvernul israelian. Biroul de presă al executivului a informat despre noi măsuri legate de pandemie, redeschiderea frontierelor pentru călătorii străini şi simplificarea procesului de intrare pentru israelieni şi forţa de muncă.

Cetățenii sosiți din toate ţările vor putea călători în Israel fără a fi nevoie să solicite mai întâi un permis de intrare, dar cu condiţia să prezinte un certificat de vaccinare nu mai vechi de şase luni, au spus autorităţile. Călătorilor li se va cere, de asemenea, să prezinte un test PCR făcut cu maxim 72 de ore înainte de plecare şi să facă un al doilea test la sosire. După confirmarea faptului că acest al doilea test este negativ, rezultat obţinut în general în mai puţin de 24 de ore, carantina călătorilor va fi ridicată.

Israelul va recunoaşte vaccinurile Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sinovac şi Sinopharm, dar din 15 noiembrie și Sputnik V.

Circa 5,7 milioane de israelieni, dintre care peste 80% adulţi, au fost imunizaţi cu ambele doze ale vaccinului Pfizer, iar 3,9 milioane cu a treia doză.

În prezent, Guvernul israelian analizează posibilitatea scăderii vârstei vaccinării la cinci ani.

img21008161

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!