ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De astăzi, șoferii sunt obligați să circule cu faza scurtă a farurilor și pe timp de zi

08:51 | 01.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 1 nov. /MOLDPRES/. De astăzi, conducătorii auto sunt obligați să circule cu faza scurtă a farurilor și pe timp de zi, așa cum prevede Regulamentul Circulației Rutiere, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică, aceste măsuri se întreprind anual în perioada rece a anului, caracterizată de vreme instabilă, însoțită de ploi, timp posomorât și ceață, care reduc vizibilitatea în trafic.

Inspectorii de patrulare recomandă șoferilor să adapteze viteza la condițiile meteorologice de drum și să păstreze o distanță mai mare între autovehiculele aflate în trafic. Conducătorii auto care vor circula cu farurile neconectate se vor alege doar cu o avertizare din partea inspectorilor de patrulare.

Prevederea de a circula cu farurile aprinse și pe timp de zi este valabilă până pe 31 martie 2022.

Foto: digi24.ro

img21008200

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!