ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oraşul Bălţi va realiza un plan ecologic susţinut de BERD

09:32 | 26.11.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 nov. /MOLDPRES/. Municipiul Bălţi va realiza propriul Plan de Acțiuni pentru un Oraș Verde, fiind inclus într-un program al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). O decizie în acest sens a fost aprobată săptămâna curentă de consilierii locali, transmite MOLDPRES.

Conform autorităţilor locale, acesta este considerat primul pas pentru atragerea investițiilor.

Documentul reprezintă conceptul pentru o dezvoltare armonioasă a municipiului Bălți, transformându-l într-o zonă urbană în care activitățile sunt organizate în sinergie cu mediul înconjurător, astfel încât acesta să fie capabil de o continuă regenerare pentru asigurarea unei calităţi mai bune a vieții cetățenilor.

Pentru a implementa acest plan, autoritatea publică locală va coopera cu instituțiile financiare naționale și internaționale, parteneri de dezvoltare și investitori privați, „pentru care potențialul de dezvoltare sustenabilă înseamnă parcursul european ce reprezintă calea spre succes”, conform documentului.

 

 

img21009080

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!