ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un intermediar în schema de corupție la eliberarea certificatelor anti-Covid a fost reținut de CNA

12:14 | 26.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 26 nov. /MOLDPRES/. Un bărbat ce avea rol de intermediar în schema de corupție la eliberarea certificatelor de vaccinare anti-Covid a fost reținut de CNA, comunică MOLDPRES.

Conform CNA, bărbatul a fost documentat în alte 7 episoade în care ar fi pretins și primit mită pentru a organiza eliberarea documentelor, cu introducerea datelor în registrul de evidență a certificatelor de vaccinare anti-COVID-19.

Intermediarul identifica doritori de a se vaccina, pe care îi direcționa la anumiți angajați medicali, unde doza de imunizare contra Covid era aruncată, iar informația despre vaccinare era introdusă veridic în baza de date. În prezent, bărbatul este cercetat penal pentru trafic de influență și riscă până la 7 ani de detenție sau amendă pe până la 200 mii de lei.

img21009090

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!