ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputați de la Chișinău participă la Sesiunea Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și Poloniei

10:33 | 06.12.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. O delegație a Legislativului participă la cea de-a VII-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și Poloniei. Evenimentul se desfășoară în perioada 5-8 decembrie, la Varșovia, comunică MOLDPRES.

La Varșovia, țara noastră este reprezentată de vicepreședintele Parlamentului, copreședinte al Adunării, Mihail Popșoi, Larisa Voloh, Radu Mudreac, Valentina Manic, Vitalie Jacot și Sergiu Lazarencu.

Evenimentul va debuta cu un discurs din partea vicemareșalului Seimului Republicii Polone, copreședintele delegației polone la AP a Moldovei și Poloniei, Ryszard Terlecki. Participanții vor fi salutați și de Bartłomiej Zdaniuk, Ambasadorul Republicii Polone la Chișinău, precum și de Igor Bodiu, Ambasadorul Republicii Moldova în Polonia. 

Copreședintele Adunării din partea Moldovei, vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi urmează să aibă o prezentare pe marginea subiectului ce ține de problema transnistreană – scenarii posibile, sugestii ale părții moldovenești în contextul președinției polone a OSCE în 2022.

Pe ordinea de zi au fost incluse și problemele sistemului energetic moldovenesc și diversificarea surselor materiilor prime strategice pentru Republica Moldova. Un alt subiect important se referă la sprijinul oferit de partea poloneză pentru Republica Moldova, dar și alte chestiuni de actualitate. De asemenea, va fi aprobată data și locul desfășurării următoarei sesiuni.

Adunarea Parlamentară Republica Moldova – Republica Polonă se întrunește în sesiuni plenare, care se convoacă o dată pe an, alternativ la Varșovia și Chișinău. Aceasta a fost constituită în iulie 2011.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!