ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chişinău va fi deschis un sediu al Comunităţii Energetice

11:31 | 08.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Secretariatul Comunității Energetice își va deschide un sediu la Chișinău. Acest lucru a fost examinat astăzi de către vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, cu noul director al Comunității Energetice, transmite MOLDPRES.

„Noutăți bune pentru țara noastră. Secretariatul Comunității Energetice își va deschide în curând un sediu la Chișinău. Despre acest lucru am discutat cu noul director al Comunității Energetice, Artur Lorkowski”, a scris Andrei Spînu.

În context, oficialul a mulțumit pentru suportul acordat de-a lungul timpului și pentru angajamentele de viitor în crearea în Republica Moldova a unei piețe energetice, transparentă și corectă.

Comunitatea Energetică este o asociație între statele Uniunii Europene și cele din Europa de Sud-Est, care are ca scop crearea unei piețe a electricității și gazului între UE și alte țări. A fost înființată prin semnarea tratatului de la Atena în 2005 și și-a început activitatea în 2006. În 2009, a fost aprobată primirea Ucrainei și Republicii Moldova în Comunitatea Energetică.

Foto: MIDR

img21009432

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!