ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Punctul de Asistență Medicală Urgentă din localitatea Călinești, Fălești a fost renovat

10:03 | 10.12.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Sediul Punctului de Asistență Medicală Urgentă din localitatea Călinești, raionul Fălești a fost renovat. Ca rezultat, vor avea parte de condiții de muncă îmbunătățite 13 angajați, dintre care: patru felceri, patru infirmieri, patru șoferi și un îngrijitor de încăpere, comunică MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, angajații centrului de la Călinești vor deservi 10 sate, cu o populație de aproximativ 10 mii de locuitori.

Lucrările de reparație capitală a edificiului au început în mai curent și au fost finalizate recent. Încăperea cu o suprafață totală de circa 186 mp a fost conectată la apeduct, canalizare, încălzire, electricitate.

Sediul renovat dispune de săli de alertă, de păstrare a medicamentelor, de odihnă a angajaților în perioada de repaos, sufragerie, saloane sanitare și camere auxiliare pentru întreținere, care sunt asigurate cu echipamentul necesar și cu mobilier nou. De asemenea, a fost construit un garaj pentru două autosanitare.

Foto: ambulanta.md 

img21009511

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!