ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Brazii artificiali trebuie să fie de calitate şi siguri, atenţionează specialiştii

13:14 | 10.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Înainte de principalele sărbători ale anului, specialiştii Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei atenţionează asupra unui set de recomandări pentru procurarea Pomilor de Crăciun artificiali. În primul rând, consumatorii sunt avertizaţi să evite produse de calitate îndoielnică, transmite MOLDPRES.

Potrivit experţilor, cumpărătorii trebuie să aibă grijă ca baza bradului să fie dreaptă și să aibă suficientă stabilitate pentru a susține greutatea pomului artificial.

„Unele materiale polimere conțin substanțe care pot provoca alergii cu reacții adverse. Materialul unui brad de calitate inferioară poate elimina, mai ales sub influența luminii și a lumânărilor, substanțe chimice nocive. În acest sens, asigurați-vă că nu este prezent mirosul persistent specific de substanțe chimice”, au afirmat surse de la Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor.

Totodată, este binevenit să fie achiziționați brazi artificiali rezistenți la foc sau care nu întrețin arderea. De asemenea, trebuie respectate unele reguli şi la procurarea jucăriilor, evitându-se cumpărarea celor din material casant sau sticlă, pentru a preveni eventuale incidente.

Conform specialiştilor, dacă vânzătorul declară că oferă garanție îndelungată pentru Pomul de Crăciun, de la acesta trebuie solicitată eliberarea talonului de garanție cu precizarea termenului. Bonul de casă eliberat de comerciant, precum și certificatul de garanţie trebuie păstrat, pentru a putea fi confirmată efectuarea cumpărăturii.

Pentru cei care preferă la sărbători Pomi de Crăciun naturali, pepinierele Agenţiei “Moldsilva” preconizează să scoată în acest an pe piaţă mai multe tipuri de conifere. Tradiţional, tăierile vor începe în a doua jumătate a lunii decembrie.

img21009524

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!