ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

41 la sută din populația Chișinăului s-a vaccinat

09:18 | 13.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 13 dec. /MOLDPRES/. Autoritățile din Chișinău își propun ca în trei luni să atingă cifra de 70 la sută din populație vaccinată, transmite MOLDPRES.

Șeful interimar al Direcției generale de asistență socială și sănătate a Consiliului Municipal Chișinău, Boris Gâlcă, a declarat astăzi în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipale că, în capitală se înregistrează cel mai mare număr de persoane imunizate pe țară.

„Rata de vaccinare din municipiul Chișinău este cea mai înaltă din Republica Moldova, 41 la sută, dar este insuficientă pentru atingerea imunității colective. Ne propunem ca în trei luni să atingem cifra de 70 la sută, care oferă comunității imunitate colectivă”, a menționat Gâlcă.

În același timp, Gâlcă a spus că există mare cerere din partea locuitorilor municipiului Chișinău pentru imunizare cu vaccinurile Johnson și Sputnik V. “În acest sfârșit de săptămână, lotul de vaccin Johnson s-a epuizat. Informăm cetățenii că nu intră în competența autorităților municipale procurarea vaccinului”, a precizat oficialul.

Gâlcă a specificat că rata mare de imunizare a populației din Chișinău se datorează infrastructurii existente în oraș și că, în acest context, există condiții pentru atingerea procentului de persoane vaccinate necesar dezvoltării imunității colective.

img21009556

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!