ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile din Cahul vor vinde acțiunile Fabricii de Brânzeturi din localitate

09:58 | 13.12.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 13 dec. /MOLDPRES/. Consiliul raional Cahul intenționează să vândă acțiunile Fabricii de Brânzeturi din localitate cu circa 362 de mii de euro. Un proiect de decizie în acest sens urmează să fie propus spre aprobare aleşilor raionali din Cahul, la ședința care va avea loc pe 16 decembrie, transmite MOLDPRES cu referire la presa regională.

Astfel, Consiliu raional Cahul va scoate la vânzare pachetul de 362247 de acțiuni ordinare nominative, cu valoarea nominală de 20 de lei per fiecare acțiune de aceeași clasă cu drept de vot și cu valoarea totală de 7244940 de lei.

„Totodată, Consiliul va împuternici președintele raionului Cahul să semneze contractul de servicii cu societățile de investiții (brokeri) în conformitate cu Regulamentul privind vânzarea acțiunilor proprietate publică pe piața reglementată, aprobat prin Hotărâre de Guvern”, conform ziuadeazi.md.

Societatea pe acțiuni „Fabrica de Brânzeturi din Cahul” nu funcționează de circa şase luni, având înregistrate un șir de datorii față de furnizori. În anul 2020, Consiliul raional Cahul a acoperit datoriile fabricii în valoare de circa 2.450.000 lei, iar aceste contribuții urmau să fie convertite în aportul la capitalul statutar.

Fabrica a rămas și fără conducere, după ce ultimul director, Nicolae Olteanu, a fost numit în funcția de şef  al Direcției economie și dezvoltare teritorială a raionului Cahul. Cei care vor dori să achiziționeze pachetul majoritar de acțiuni al S.A. Fabrica de Brânzeturi Cahul vor trebui să soluționeze și situația cu datoriile față de furnizori și personalul fabricii.

Foto: ziuadeazi.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!