ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei designeri moldoveni au lansat colecții de haine adaptate persoanelor cu dizabilități

14:56 | 17.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 17 dec. /MOLDPRES/. Trei colecții de haine adaptate necesităților persoanelor cu dizabilități au fost create și lansate pentru prima dată în Republica Moldova. Evghenii Hudorojcov, Ana Popova și Duca Clothing s-au alăturat campaniei UNFPA “Combatem stigma cu stil” și au creat articole vestimentare ajustate nevoile femeilor cu dizabilități, comunică MOLDPRES.

Potrivit designerilor, o haină adaptată necesităților persoanelor cu dizabilități este cea care poate fi îmbrăcată mai ușor, are lipici sau magneți în loc de nasturi tradiționali, are decolteuri mai largi, se bazează pe stofe naturale și, în același timp, poate fi acomodată la diverse situații.

Lansarea celor trei colecții de rochii, costume și pijamale a inclus și un defileu la care au participat 15 femei cu dizabilități.

„Participând la acest eveniment, am avut curajul de a ieși din tipare și a demonstra lumii că anumite branduri și frumusețea unei haine, pot fi prezentate și de noi, femeile cu dizabilități”, a spus Daniela Caraman, participantă la defileu.

Campania „Combatem stigma cu stil” a fost lansată la inițiativa UNFPA Moldova pentru a promova incluziunea și oportunitățile egale de afirmare în industria de modă și cea de textile.

Foto. UNFPA

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!