ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 42% din locuitorii capitalei sunt vaccinați împotriva COVID-19

13:13 | 23.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 dec. /MOLDPRES/. Aproximativ 42 la sută din locuitorii municipiului Chișinău sunt vaccinați, transmite MOLDPRES.

Șeful Direcției generale asistență socială și sănătate, Boris Gâlcă, a declarat astăzi în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău că, potrivit incidenței COVID-19, municipiul Chișinău se află în cod galben de alertă epidemiologică. ”Aproximativ 42 la sută din locuitorii municipiului Chișinău sunt imunizați împotriva COVID-19. La Stăuceni, rata de vaccinare este 70%, iar la Băcioi procesul de imunizare a populației a ajuns la aproximativ 20%”, a declarat Gâlcă.

În același timp, oficialul a solicitat locuitorilor capitalei respectarea măsurilor de protecție anticoronavirus, în special în perioada sărbătorilor de iarnă. “În condițiile în care se constată o creștere a numărului de cetățeni moldoveni cu domiciliul în străinătate care revin în țară, crește riscul de infectare cu tulpina Omicron a virusului COVID-19. Perioada de incubație a tulpinii este de 24 de ore”, a subliniat Gâlcă.

De asemenea, acesta a anunțat că doar spitalul Sfântul Arhanghel Mihail din capitală este dedicat în exclusivitate tratamentului COVID-19, restul spitalelor municipale având doar secții pentru tratarea infecției.

Boris Gâlcă a dat asigurări că, în procesul de imunizare împotriva COVID-19, autoritățile municipale de sănătate nu au folosit doze de vaccin expirate. Oficialul a menționat că locuitorii municipiului Chișinău solicită foarte des vaccinul Johnson&Johnson și Sputnik V, seruri de imunizare care sunt deficitare pe teritoriul Republicii Moldova.

img21009886

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!