ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pentru Revelion, Moldsilva a pus în vânzare peste 44 mii de conifere

10:49 | 27.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 27 dec. /MOLDPRES/. Pentru sărbătorile de Revelion din acest an, Agenţia de Stat „Moldsilva” a pus în vânzare circa 44 de mii de pomi de Crăciun. Este vorba de peste 41 mii de molizi şi aproape 3 000 de pini, comunică MOLDPRES.

Solicitat de agenție, Iulian Mamai, șeful Direcţiei fond forestier, arii protejate şi regenerarea pădurii, a menționat că întreprinderea a pus la dispoziția populației și circa 5 000 de ramuri de conifere.

Faţă de anul trecut, prețul coniferelor va rămâne neschimbat. Astfel, un molid de un metru va costa la pepinierele silvice 36 de lei, iar un pin - 25 de lei cu TVA inclus. Pentru pomii cu o înălțime mai mare de şase metri se stabilește un supliment de cost.

Agenţia “Moldsilva” atenţionează că în cazul tăierilor ilicite de brazi din fondul forestier sau de pe alte spații verzi, persoanele fizice riscă o amendă între 1 000-2 000 de lei.

Foto: MOLDPRES

img21009943

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!