ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O instituție municipală de învățământ va purta numele poetului Adrian Păunescu

13:02 | 29.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/. Gimnaziul nr. 7 din str. Milești 34, sectorul Centru din capitală a fost redenumit în Gimnaziul “Adrian Păunescu”, transmite MOLDPRES.

În ședința de astăzi, Consiliul Municipal Chișinău a aprobat modificarea denumirii Gimnaziului nr. 7 în Gimnaziul “Adrian Păunescu”, în memoria poetului, publicistului, criticului literar, eseistului, traducătorului, omului politic român Adrian Păunescu.

Inițiativa redenumirii instituției de învățământ aparține administrației gimnaziului, care a motivat că în rândul cadrelor didactice și al elevilor există o considerație deosebită pentru literatul român. "Administrația gimnaziului este cea care a solicitat a atribui instituției numele poetului și publicistului Adrian Păunescu, aceasta și-a asumat responsabilitatea pentru păstrarea amintirii marelui poet", a declarat consilierul municipal Corneliu Pântea.

Clădirea gimnaziului a fost construită în anul 1964 și are trei etaje. În instituție își fac studiile 370 de elevi.

Foto: ro.wikipedia.org

img21009999

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!