ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cu sprijinul UE, regiunea Cahul beneficiază de servicii moderne de salubrizare

12:09 | 24.01.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Aproape şase mii de gospodării din Cahul și zonele învecinate beneficiază de servicii moderne de colectare și transportare a deșeurilor menajere. Acest lucru a devenit posibil grație unei autospeciale, în valoare de 64 de mii de euro, oferită de Uniunea Europeană prin programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie", transmite MOLDPRES.

Noua autospecială asigură un grad sporit de compactare a deșeurilor și are condiții mari pentru securitatea și confortul operatorilor.

Viceprimarul municipiului Cahul, Stela Badin, susţine că pentru primărie locală este o prioritate conlucrarea cu primăriile din regiune. „Ne dorim ca acest serviciu să ajungă la ușile tuturor cetățenilor", a afirmat Stela Badin.

Potrivit lui Iurie Arnaut, directorul Gospodăriei Comunal Locative Cahul, în afară de municipiu, servicii de colectare a deșeurilor menajere sunt acordate în localitățile Crihana Veche, Roșu, Focșa și Cotihana. „Oferim, în total, servicii pentru 5500 de gospodării, iar acoperirea în municipiul Cahul este de 85%", a spus Arnaut.

UE a oferit în cadrul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie" o autospecială similară și regiunii Ungheni.

Foto: ADR Sud

img22000486

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!