ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Capitala dispune de 4 mln de lei pentru dezvoltarea transportului alternativ

13:24 | 27.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 27 ian. /MOLDPRES/. Direcția generală transport public și căi de comunicație a Consiliului Municipal Chișinău are la dispoziție patru milioane de lei pentru a dezvolta în acest an transportul alternativ, comunică MOLDPRES.

Direcția nominalizată a anunțat că a desfășurat o ședință de planificare a activităților pentru anul curent, la care au participat și reprezentanți ai organizației neguvernamentale „Alianța Bicicliștilor Chișinău”.

În cadrul ședinței au fost stabilite prioritățile de dezvoltare a transportului alternativ din oraș. Principalele priorități identificate se referă la atragerea experților străini în elaborarea rețelei de infrastructură de biciclete pentru orașul Chișinău; achiziția de bunuri în scopul dezvoltării traseelor destinate deplasării bicicliștilor, dar și a altor participanți la trafic; evaluarea și revizuirea proiectului „Strategiei privind dezvoltarea transportului alternativ”, inclusiv pregătirea documentelor pentru prezentarea și aprobarea acestuia în Consiliul Municipal.

În anul 2022 sunt bugetați patru milioane de lei pentru dezvoltarea transportului alternativ în capitală. Din contul acestor mijloace financiare se vor desfășura lucrări de amenajare a parcărilor pentru biciclete, coborârea bordurilor pentru facilitarea deplasării acestora și vor fi create trasee-pilot.

Foto: old.autoblog.md

img22000594

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!