ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Permisele de conducere ale cetățenilor Republicii Moldova vor fi recunoscute și în Belarus

17:30 | 02.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat astăzi hotărârea cu privire la iniţierea negocierilor asupra Acordului dintre Republica Moldova şi Republica Belarus privind recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

Astfel, prin intermediul acordului, atât cetăţenii Moldovei cât şi cei ai Belarus, după stabilirea reședinței pe teritoriul uneia dintre Părți, vor beneficia de dreptul de a-şi converti permisul de conducere, fără a susţine examene suplimentare în acest sens.  

În Republica Belarus există o diaspora mare a cetățenilor Republicii Moldova inclusiv a agenților economici. Posesia permisului de conducere va asigura dreptul cetățenilor de a conduce vehicule în trafic internațional și de încadrare a acestora în câmpul muncii aferent domeniului transporturilor.  

În prezent, permisele de conducere ale cetățenilor R. Moldova sunt recunoscute în mai multe state, inclusiv Italia, Turcia și Lituania.

img22000765

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!