ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Instituțiile de învățământ din capitală vor renunța de luni, 7 februarie, la educația on-line

14:51 | 03.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Instituțiile municipale de învățământ din Chișinău își vor relua începând de luni, 7 februarie, activitatea educațională cu prezența fizică a elevilor în clase, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat astăzi pe rețelele de socializare, că în urma ședinței comune a Comisiei municipale extraordinare pentru sănătate publică și a Comisiei municipale pentru situații excepționale s-a decis în unanimitate reluarea procesului de învățământ cu prezența fizică în clase.

Potrivit edilului, experții în medicină au constatat stabilizarea situației pandemice și lipsa unor evoluții grave și foarte grave a COVID-19, varianta Omicron, la copii. "În contextul complicat al viitoarelor examene, inclusiv cel de bacalaureat, dar nu numai, s-a votat în unanimitate reluarea procesului educațional cu prezența fizică a elevilor și cadrelor didactice în clase", a declarat Ceban.

În același timp, edilul a precizat că în cadrul ședinței comune a fost discutată creșterea sumei compensate de către municipalitate pentru ajutorul persoanelor aflate în dificultate, care s-ar ridica la 312 milioane de lei. În acest context, primarul a anunțat că municipalitatea Chișinău va solicita compensarea acestei sume de la bugetul de stat.

Foto simbol

img22000802

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!