ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În municipiul Ungheni vor fi amenajate stații de așteptare moderne

12:46 | 07.02.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Din luna aprilie, în toate sectoarele municipiului Ungheni vor fi montate stații de așteptare moderne, care vor avea spații comerciale de mică suprafață (circa 4,5 metri pătraţi), transmite MOLDPRES.

Potrivit autorităților locale, în aceste unităţi comerciale se va permite vânzarea apei, sucurilor, ciocolatei, fursecurilor etc., fiind categoric interzise băuturile alcoolice și produsele de tutungerie.

„După darea în exploatare a staţiilor, va fi anunțat un concurs pentru oferirea spațiilor respective în chirie. Primăria va asigura transparența totală a concursului, ca să nu existe nici un dubiu în ceea ce privește modalitatea de desfășurare a concursului și de selectare a agenților economici”, indică administrația municipiului Ungheni.

În prezent, continuă lucrările de montare și instalare a stațiilor de așteptare simple, fiind deja fixate peste 70 de stații din cele 106 preconizate. „Stațiile au fost doar instalate, va urma și amenajarea lor”, precizează Primăria Ungheni.

Stațiile sunt construite grație proiectului „Cooperarea intersectorială pentru condiții mai bune de transport public în comunitățile raionului Ungheni”, implementat cu suportul financiar al Guvernului Statelor Unite/USAID, prin Programul Comunitatea Mea/ IREX. Proiectul urmează să fie finalizat în toamna anului curent.

Foto din proiect

img22000894

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!