ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vânatul este strict interzis în perioada stării de urgență

12:08 | 02.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Ministerul Mediului a anunţat că se suspendă desfășurarea oricărui tip de vânătoare în fondul cinegetic național, pe durata stării de urgență, prin derogare de la anumite prevederi ale Legii vânătorii și fondului cinegetic, transmite MOLDPRES.

Astfel, orice tip de vânătoare sau tentativă de a vâna, constatate de către Inspectoratul pentru Protecția Mediului în perioada stării de urgență se consideră braconaj și se sancționează conform actelor normative. 

Inspectoratul nominalizat va controla respectarea interdicțiilor vizate.

În Republica Moldova a fost instituită stare de urgență pentru 60 de zile, începând cu 24 februarie, în legătură cu războiul din Ucraina.

Pe durata stării de urgență, Comisia pentru Situații Excepționale va emite dispoziții care sunt obligatorii și executorii pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul țării.

img22001589

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!