ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dispozitive asistive de corecție optică și ajutor vizual vor fi oferite gratuit persoanelor cu dizabilități de vedere

16:13 | 02.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Persoanele cu dizabilități vizuale severe, accentuate și medii vor primi gratuit dispozitive asistive de corecție optică și ajutor vizual. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Astfel, în baza prescrierii medicale a medicului oftalmolog, vor fi oferite lupe, echipamente de scriere Braille, ochelari, bastoane albe și alte dispozitive. Acestea vor fi eliberate de către Centrul Republican Experimental Protezare, Ortopedie și Reabilitare (CREPOR).

Costurile pentru implementarea proiectului constituie circa 2 milioane de lei anual. Sumele vor fi propuse pentru includere la rectificarea bugetului de stat pentru anul 2022.

Foto: Guvern 

img22001604

img22001604

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!