ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SIS reamintește că orice îndemn la război sau ațâțare a vrajbei poate cădea sub incidența Codului Penal

10:44 | 09.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Serviciul de Informații și Securitate /SIS/ a emis astăzi o atenționare privind proliferarea simbolurilor tendențioase ce pot provoca situații de conflict, pe motive de ură ideologică, politică și națională, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, ofițerii SIS atestă un comportament iresponsabil al unor cetățeni care prin etalarea și propagarea unor drapele, embleme grafice, insigne, uniforme, sloganuri și formule de salut, generează în societate riscuri de subminare a conviețuirii pașnice a poporului multietnic și multilingv al Republicii Moldova.

Astfel, SIS a realizat acțiuni cu scop de profilaxie în raport cu unele persoane, care au proliferat în public embleme grafice și insigne tendențioase ce pot provoca situații de conflict.

SIS reamintește că orice îndemn la război sau ațâțare a vrajbei, diferențierii sau dezbinării naționale, etnice este interzis lege și poate cădea sub incidența Codului Penal.

Foto: SIS

img22001778

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!