ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Bender s-a desfășurat ședința săptămânală a Comisiei Unificate de Control

16:35 | 24.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 mar. /MOLDPRES/. O nouă reuniune săptămânală a membrilor Comisiei Unificate de Control s-a desfășurat la Bender în data de 24 martie, informează MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Discuțiile au început cu formarea ordinii de zi a ședinței. Delegația Republicii Moldova a adus argumente spre a convinge părțile să includă pe agendă subiecte actuale care necesită rezolvare imediată în condițiile în care unele procese ale mecanismului de monitorizare în Zona de Securitate sunt în stagnare de mai mult timp. La fel, se atestă neexecutarea mai multor decizii ale Comisiei Unificate de Control, precum cea din 24 septembrie 2020, care obliga Comandamentul Militar Întrunit să întreprindă măsuri pentru documentarea tuturor posturilor de grăniceri instalate ilegal de Tiraspol în perioada pandemică. 

Însă, delegația regiunii transnistrene și-a menținut poziția neconstructivă, a continuat încercările de a politiza activitatea Comisiei Unificate de Control și de a atrage componenta militară a misiunii de pacificare în dispute politice. Reprezentanții Tiraspolului s-au opus și de această dată aprobării ordinii de zi. 

Astfel, Comisia nu a luat nici o decizie asupra problemelor importante, iar ședința a fost amânată pentru 31 martie curent.

Foto: Biroul politici de reintegrare

img22002254

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!