ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău a aprobat calendarul evenimentelor dedicate Anului cultural Eugen Doga

11:34 | 06.04.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. Primăria Municipiului Chișinău a aprobat calendarul evenimentelor cultural-artistice care vor fi organizate de autoritățile administrației publice locale în contextul Anului cultural Eugen Doga, transmite MOLDPRES.

Acțiunile sunt planificate pe tot parcursul anului și presupun organizarea unei expoziții de desene inspirate din viața artistului, editarea volumului „Maria - Mirabela” și a unui calendar dedicat maestrului, lansări de carte, concursuri municipale de interpretare vocală și instrumentală, de teorie a muzicii și solfegiu, pentru cea mai reușită interpretare a pieselor compozitorului.

În același timp, sunt incluse activități cultural-educaționale, conferințe științifice, lecții publice, festivaluri de teatru și premiere de spectacole, recital de romanțe etc.

Pe parcursul lunii aprilie sunt planificate următoarele evenimente consacrate lui Eugen Doga: 14 aprilie - Conferința științifică cu genericul „Creatorul Eugen DOGA", la Biblioteca „ B. P. Hasdeu"; 15-16 aprilie - Concurs Național de interpretare instrumentală „Eugen DOGA", organizat de Direcția Cultură; 20-21 aprilie - Concurs Republican de Arte Plastice cu genericul „Calea spre muzică", la Școala de Arte Plastice „Alexei Șciusev"; 20 aprilie - Concursul interșcolar pentru cea mai reușită interpretare a pieselor compozitorului autohton Eugen Doga, cu genericul „Muzica sufletului meu", la Școala de Muzică „Maria Bieșu"; 29 aprilie - Concurs de interpretare instrumentală „Eugen DOGA - al meu, al nostru, al tuturor" - la Școala de Arte din or. Vadul lui Vodă; 29 aprilie - Concurs Municipal de Interpretare Corală „Din creația maestrului Eugen DOGA", Pretura sectorului Râșcani.

img22002614

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!