ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Natalia Gavriliţa: Moldova oferă Ucrainei ajutor umanitar, iar pentru asistență militară sunt țări mai dotate

14:07 | 18.04.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 18 apr. /MOLDPRES/. Republica Moldova este alături de Ucraina şi cetăţenii ucraineni încă din primele zile de război cu sprijin şi ajutoare umanitare, însă pentru asistență pe plan militar există ţări mult mai bine dotate, a declarat prim-ministrul Natalia Gavriliţa în cadrul unei conferinţe de presă, după şedinţa de astăzi a Guvernului, transmite MOLDPRES.

Declaraţia premierului a venit după ce a fost întrebată despre mai multe publicaţii, inclusiv din presa ucraineană, cu privire la refuzul ţării noastre de a vinde şase avioane MIG despre care se ştie că ar fi într-o stare uzată.

Natalia Gavriliţa a relevat că Moldova a devenit gazdă pentru peste 90 de mii de refugiaţi ucraineni. „Oferim ajutor umanitar şi susţinem oamenii în faţa acestei crize, însă pentru asistenţă militară sunt ţări mai bine dotate şi mai reziliente”, a subliniat şefa Cabinetului de miniştri.

Potrivit oficialului, Agenţia Proprietăţii Publice poate oferi mai multe detalii despre starea avioanelor vizate şi dislocarea acestora.

img22002956

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!