ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasada Canadei va susține în Republica Moldova inițiative locale

10:06 | 19.04.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Ambasada Canadei în Republica Moldova a anunțat apel de propuneri de proiecte în cadrul programului Fondul Canadian pentru inițiative locale. Termenul limită pentru aplicare este 26 aprilie, transmite MOLDPRES.

Programul este conceput pentru a sprijini proiecte la scară mică, dar cu impact ridicat în țările în curs de dezvoltare, care se aliniază la domeniile prioritare tematice de implicare ale Global Affairs Canada. Programul este îndreptat către proiecte la nivel local, care sunt selectate și aprobate de ambasada sau înaltul comision al Canadei.

Programul Fondul Canadian pentru inițiative locale servește, de asemenea, la sprijinirea relațiilor bilaterale pozitive dintre Canada și țările beneficiare și societățile lor civile, prin aprofundarea contactelor și sprijinirea eforturilor locale.

Valoarea granturilor variază între 20 și 50 de mii de dolari americani.

În cadrul programului vor fi eligibile: organizații locale neguvernamentale, comunitare și non-profit; instituții academice locale care lucrează în cadrul unor proiecte locale; instituții, organizații și agenții interguvernamentale, multilaterale și regionale care lucrează în activități de dezvoltare locală; instituții sau agenții guvernamentale municipale, regionale sau naționale ale țării beneficiare care lucrează la proiecte locale ş.a.

Programul poate acoperi costuri contabile; costurile administrative și generale legate de proiect (cheltuielile generale nu trebuie să depășească 15% din contribuția totală obținută în cadrul programului); cheltuieli de capital și/sau de exploatare legate de închirierea și/sau cumpărarea și/sau construirea infrastructurii; costurile educației civice etc.

Foto simbol

img22002980

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!