ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Şoldăneşti, cu susținerea UE se eficientizează energetic un liceu

09:29 | 26.04.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. În oraşul Şoldăneşti sunt în plină desfăşurare lucrările de eficientizare energetică a Liceului teoretic „Alexei Mateevici”. Şantierul a fost vizitat recent de specialişti ai Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, pentru a evalua provocările identificate şi căile de soluţionare a acestora, transmite MOLDPRES.

„Împreună cu reprezentanţii Departamentului de construcţii al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ)  am discutat şi despre activitățile care sunt în desfășurare în prezent, despre graficul de execuție și termenii propuși pentru asigurarea realizării cu succes a obiectivelor stabilite”, conform ADR Centru.

În anul trecut, Agenția de Dezvoltare Regională Centru a lansat proiectul „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Alexei Mateevici" din oraşul Șoldănești", finanțat de Uniunea Europeană. În iulie 2021, a fost semnat contractul de antrepriză, care constituie circa 44 de milioane de lei, cu durata de executare a lucrărilor contractate de 12 luni, însă potrivit ADR Centru, „din cauza mai multor factori, termenele vor fi modificate”.

„În urma implementării acestei măsuri investiționale, 71 de angajați și 559 de elevi ai liceului vor beneficia de condiții mai bune de muncă și studii, consumul anual normat de energie în liceu va fi redus cu 970 MWh, iar emisiile anuale normate de CO2 reduse cu două sute de tone”, au explicat pentru MOLDPRES surse ADR Centru.

Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Alexei Mateevici" din oraşul Șoldănești" este finanțată de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei în parteneriat cu ministerul de resort din Republica Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare. 

Foto: ADR Centru

img22003169

img22003169

img22003169

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!