ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul Municipal Chișinău a modificat bugetul pentru anul 2022

11:16 | 27.04.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 27 apr. /MOLDPRES/. Consilierii din capitală au operat modificări la bugetul Primăriei municipiului Chișinău la capitolul venituri și cheltuieli, transmite MOLDPRES.

Șeful interimar al Direcției generale finanțe a Primăriei municipiului Chișinău, Olesea Pșenițchi, a solicitat în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău operarea unor modificări la bugetul capitalei. Astfel, au fost majorate cu 8,9 milioane de lei veniturile Primăriei Chișinău care provin din defalcarea a 5,5 milioane de lei din partea Fondului Ecologic Național și 3,4 milioane donație din partea Primăriei sectorului 6, București.

În același timp, consilierii municipali au majorat cu un 1,3 milioane de lei cheltuielile care au fost generate de Parcul „Dendrariu”, ca urmare a creșterii prețului agentului termic folosit la încălzirea serelor prezente pe teritoriul acestei instituții municipale.

De asemenea, la inițiativa Olesei Pșenițchi, CMC a aprobat politici unice de contabilitate în cadrul instituțiilor bugetare municipale. Șefa de la finanțe a menționat că implementarea unor politici unice de contabilitate vine ca urmare a unei recomandări a Curții de Conturi, care a constatat că în mai multe întreprinderi municipale nu se aplică aceleași politici contabile.

Foto simbol

img22003204

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!