ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Gimnaziul din Flămânzeni, Sângerei a fost renovat cu susţinerea UE

08:29 | 19.05.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. În satul Flămânzeni, raionul Sângerei, a avut loc ieri recepția la finalizarea lucrărilor de renovare în cadrul proiectului de sporire a eficienței energetice a Gimnaziului „Iurie Boghiu”, finanţat de Uniunea Europeană, transmite MOLDPRES.  

Conducerea Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, reprezentanți ai Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) Moldova, autorități locale, reprezentanții mai multor instituții abilitate și antreprenorul au inspectat gimnaziul pentru a verifica volumul lucrărilor executate și calitatea acestora. Membrii comisiei de recepție au semnat actele ce atestă încheierea lucrărilor de renovare a instituției de învățământ.

Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, a subliniat importanța acestui proiect pentru satul Flămânzeni. „Este primul proiect de eficiență energetică finanțat de Uniunea Europeană care a fost finalizat cu succes. Eficiența energetică este o prioritate de importanță națională și ne bucurăm că anume în Regiunea de Dezvoltare Nord, la Flămânzeni, avem un exemplu pe care îl pot prelua multe alte localități”, a menționat șefa ADR Nord.

Costul total al lucrărilor de construcție în cadrul acestui proiect constituie 21,7 milioane lei (peste un milion de euro), din care 21,28 milioane lei reprezintă finanțarea Uniunii Europene, prin intermediul ADR Nord, și 430,5 mii de lei - cofinanțarea din partea Consiliului raional Sângerei.

Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului ”Iurie Boghiu” din satul Flămânzeni” este finanțat de Uniunea Europeană și implementată de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

Foto: ADR Nord

img22003734

img22003734

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!