ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ecologiştii au depistat tăieri ilicite de pădure în raionul Cahul

09:32 | 19.05.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Inspectoratul pentru Protecţia Mediului a anunţat astăzi despre mai multe tăieri ilicite ale vegetaţiei forestiere în raionul Cahul, transmite MOLDPRES.

„Tăierile ilegale au fost depistate urmare a demersului parvenit de la Primăria satului Moscovei, raionul Cahul, prin care au fost anunțați inspectorii de mediu că în fâșia forestieră, contur 1236, proprietate a administraţiei publice locale Moscovei, persoane necunoscute efectuează defrișări ilicite”, indică instituţia.

În urma demersului, reprezentanţii Inspecției pentru Protecția Mediului Cahul, împreună cu studenții aflați la practică și inginerul cadastral al localității, s-au deplasat la fața locului.

„Inspectorii de mediu au constatat defrișarea arborilor în număr de 215 copaci, cu diametrul cuprins între 8 și 70 cm, preponderent specii salcâm și frasin. Cioatele au fost evaluate, măsurate și marcate cu amprenta Inspectoratului pentru Protecția Mediului. Conform calculelor efectuate, prejudiciul cauzat mediului înconjurător prin defrișarea a 215 arbori, constituie 23954 de lei (peste o mie de euro)”, conform sursei citate.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului îndeamnă cetăţenii, în cazul în care sunt martori ai contravențiilor de mediu, să anunțe autoritățile pentru protecția mediului sau să apeleze serviciul 112, pentru tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

Foto: Inspectoratul pentru Protecţia Mediului

img22003737

img22003737

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!