ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Școala profesională din Hâncești a împlinit 40 de ani de la fondare

08:36 | 20.05.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Mai multe evenimente sunt organizate în această săptămână la Hânceşti, cu prilejul marcării celor 40 de ani de la fondarea Școlii profesionale din localitate, transmite MOLDPRES.

Cu această ocazie, cadrelor didactice și de conducere din instituţie, cu activitate în domeniu mai mult de 30 de ani - Angela Hristicenco, Constantin Erhan și Valentina Brânză le-a fost acordată Diploma de Onoare a Ministerului Educației și Cercetării (MEC). „În semn de înaltă recunoaștere a meritelor deosebite în dezvoltarea învățământului profesional tehnic, pentru contribuție substanțială la pregătirea specialiștilor calificați pentru economia națională”, indică ordinul ministrului de resort, Anatolie Topală.

La rândul său, Galina Rusu, secretar de stat la Ministerul Educaţiei, a felicitat elevii și pedagogii şcolii, menționând contribuția deosebită a instituției de învățământ profesional tehnic la formarea muncitorilor calificați în domenii de formare profesională prioritare ale țării, precum Prelucrarea alimentelor, Textile, Mecanică și prelucrarea metalelor, Construcții și inginerie civilă.

Fondată în 1982, Școala profesională din Hâncești a trecut prin mai multe reorganizări, absorbind alte instituții de învățământ și diversificându-și profilul programelor de formare din perspectiva solicitărilor pieței muncii din regiune. În prezent, Școala profesională din Hâncești, unica instituție de învățământ profesional tehnic secundar din raion, pregătește brutari, cusătorese, electrogazosudori-montatori-tăietori cu gaze, tencuitori, placatori cu plăci, frizeri și zugravi.

Foto: MEC

img22003778

img22003778

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!