ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ziua Sportivului va fi marcată în acest an prin Starturi Olimpice

08:56 | 20.05.2022 Categorie: Sport

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Starturi Olimpice este genericul unui eveniment programat pentru mâine, în organizarea Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS) cu ocazia Zilei Sportivului și a Mișcării Olimpice, transmite MOLDPRES.

„Această zi aduce valorile olimpice și bucuria practicării exercițiului fizic tuturor amatorilor sportului. Sportivii sunt ambasadori excelenți ai țării. Este important să depunem eforturi consistente pentru a le asigura o bună pregătire în acest ciclu olimpic, care va culmina cu Jocurile Olimpice de la Paris 2024”, se spune în mesajul președintelui CNOS, Nicolae Juravschi, dublu campion olimpic.

Starturile Olimpice vor demara cu o Cursă Olimpică, la care vor participa elevi și studenți, medaliați și participanți ai Jocurilor Olimpice, președinți și antrenori ai Federațiilor Naționale Sportive.

Câștigătorii Cursei Olimpice vor beneficia de diplome și cadouri. De asemenea, elevii care vor da răspunsuri corecte la întrebările victorinei olimpice vor primi premii din partea organizatorilor. În cadrul evenimentului vor avea loc şi competiții sportive între elevii școlilor din municipiul Chişinău, organizate de Federația Sportului Școlar.

Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice este sărbătorită în Republica Moldova în a treia sâmbătă a lunii mai.

Foto: CNOS

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!