ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un sector din orașul Criuleni a fost curățat în cadrul unui proiect de mediu

08:21 | 26.05.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Zeci de voluntari şi angajaţi ai întreprinderii municipale de profil din oraşul Criuleni au desfăşurat în această săptămână o amplă campanie de salubrizare în localitate, în cadrul unui proiect susţinut de parteneri de dezvoltare, transmite MOLDPRES.

„Râpa de piatră sau micul „canion de Criuleni”, așa cum îi mai zic localnicii, și-a redescoperit verdele și prospețimea datorită unei activități de salubritate desfășurată de echipa Caritas Cehia. Ajutați de peste 40 de voluntari și 30 de angajați ai ÎM ”Comunservice Criuleni", am eliberat regiunea de gunoaie și deșeuri menajere, exprimându-ne în acest fel respectul față de mediu și comunitate și oferindu-le copiilor participanți la eveniment un exemplu de comportament demn de urmat în relația pe care o are omul cu natura”, indică un comunicat al organizatorilor.

Potrivit acestora, în doar câteva ore, participanţii la acţiune au reuşit să adune mai bine de o tonă de saci cu deșeuri. Printre voluntarii implicați în activitate au fost și persoane refugiate din Ucraina, adăpostite în prezent la Criuleni, care astfel şi-au exprimat recunoștința pentru ospitalitatea de care se bucură în Republica Moldova.

Inițiativa a fost realizată în colaborare cu Asociaţia Obștească ”Fiecare contribuie pentru schimbare”, Primăria Criuleni și ÎM ”Comunservice Criuleni" în cadrul proiectului „Construirea unui sistem funcțional și durabil de management al deșeurilor în orașul Criuleni”, finanțat de Guvernul Slovaciei prin SlovakAid, implementat de Caritas Slovakia - Slovenská katolícka charita și Caritas Cehia.

Foto: proiect

img22003942

img22003942

img22003942

img22003942

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!