ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elevii din Briceni au fost informați despre importanța apei într-un proiect susținut de Germania

10:19 | 30.05.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 mai. /MOLDPRES/. Elevii clasei a VIII-a de la Liceul teoretic din satul Trebisăuți, raionul Briceni, au încheiat anul de studii cu o activitate extracurriculară cu genericul „Apa – miracolul vieții”. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Planificare SMART în domeniul managementului apelor”, implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, prin intermediul Fondului de Inovare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din Moldova și susținut de Guvernul Germaniei, transmite MOLDPRES.

La luna martie curent, șase instituții de învățământ din raionul Briceni, printre care și Liceul teoretic Trebisăuți, au primit în cadrul proiectului echipamente de filtrare a apei și încălzitoarelor de apă electrice instant. De asemenea, o hartă digitală a raionului Briceni a fost creată, anul trecut, în sectorul alimentare cu apă și canalizare.

„Prin intermediul elevilor, comunitatea a fost sensibilizată în spiritul utilizării raționale a resurselor acvatice și a reducerii poluării apei. Sănătatea noastră depinde în mare măsură de calitatea apei pe care o consumăm. Împreună putem îndeplini eficient obiectivele pe care ni le-am propus”, a menționat Victoria Zabolotnîi, manager de proiect la ADR Nord.

Proiectul „Planificare SMART în domeniul managementului apelor” este implementat de ADR Nord prin intermediul Fondului de Inovare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din Moldova (SDG Innovation Fund Moldova), în cadrul proiectului „Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în implementarea Agendei 2030", finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică  și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei.

Foto: ADR Nord

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!