ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În orașul Ocnița va fi realizat un proiect de revitalizare urbană

11:46 | 30.05.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 mai. /MOLDPRES/. Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Primăria orașului Ocnița și o întreprindere desemnată au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului de infrastructură „Păstrăm trecutul pentru viitor – Reabilitarea patrimoniului istoric al orașului Ocnița pentru generațiile viitoare”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), transmite MOLDPRES.

Conform contractului, în decurs de șase luni, începând din luna mai 2022, antreprenorul  s-a angajat să execute lucrări de amenajare a teritoriului și reparația zonei istorico-arhitecturale a orașului Ocnița, precum și a trei străzi din localitate.

“Antreprenorul urmează să execute lucrările specificate în contractul de antrepriză în conformitate cu prevederile proiectului tehnic, precum și cu normativele, standardele și prescripțiile tehnice. Valoarea contractului de antrepriză constituie 6,22 milioane de lei (peste trei sute de mii de euro), contribuția Primăriei orașului Ocnița fiind de 10%”, a precizat ADR Nord pentru  MOLDPRES.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării trei noi proiecte de revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Păstrăm trecutul pentru viitor – Reabilitarea patrimoniului istoric al orașului Ocnița pentru generațiile viitoare”, depus de Primăria orașului Ocnița în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023. Conform Programului Operațional Regional Nord pentru anii 2022-2024, astfel de proiecte își propun să consolideze rolul și funcțiile orașelor în sporirea competitivității regiunii.

Foto: ADR Nord

img22004041

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!