ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un liceu din Şoldăneşti va fi eficientizat energetic cu ajutorul UE

09:32 | 31.05.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. Finalizarea proiectului de eficiență energetică a Liceului teoretic "Alexei Mateevici" din oraşul Şoldăneşti se planifică la sfârșitul anului 2022. Despre aceasta au discutat membrii Comitetului director local al proiectului, care s-au întrunit ieri, la Șoldănești, transmite MOLDPRES.

Ca urmare a implementării acestei măsuri investiționale, 71 de angajați și 560 de elevi ai Liceului Teoretic „Alexei Mateevici" vor beneficia de condiții mai bune de muncă și studii, consumul anual normat de energie în liceu va fi micșorat cu 970 MWh, iar emisiile anuale normate de CO2 reduse cu 200 tone, potrivit Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

Lucrările planificate țin de următorii indicatori: 6851,8 m² clădire renovată, 10928,53 m² suprafață termoizolată, 4897 m² pereți exteriori izolați, 1114 m² ferestre și uși exterioare schimbate, 2958,4 m² planșeu izolat, sisteme fotovoltaice construite. Valoarea contractului de antrepriză constituie 49 065 541,05 de lei (circa 2,5 mln de euro).

Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Alexei Mateevici" din oraşul Șoldănești" este implementată de ADR Centru și finanțată de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova". Acesta este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare. 

Foto: ADR Centru

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!