ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oraşul Ştefan Vodă a găzduit ediţia finală a Caravanei Europene

08:27 | 06.06.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 iun. /MOLDPRES/. Localnicii din sudul țării au participat ieri la cea de-a treia ediție, finală, a Caravanei Europene, care a avut loc la Ștefan Vodă. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, transmite MOLDPRES.

Agenda activităţii a inclus un târg în cadrul căruia producătorii autohtoni au vândut nuci, migdale, cătină, uleiuri presate la rece, fructe uscate, vin și divinuri, sucuri naturale etc.

Totodată, a avut loc prezentarea proiectelor de succes și a oportunităților de finanțare din partea Uniunii Europene și a Băncii Europene de Investiții, precum și discuții deschise cu beneficiarii proiectului „Livada Moldovei”. De asemenea, au fost fi organizate mai multe manifestări cultural-artistice şi pentru copii.

Anterior, astfel de evenimente s-au desfășurat la Ungheni și Soroca, unde au participat peste trei mii de persoane.

„Livada Moldovei” este o linie de credit în valoare de 120 de milioane de euro, care sprijină activitățile întregului lanț valoric horticol, de la producere și procesare până la ambalare și comercializare. Programul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Băncii Europene de Investiții.

Foto: Livada Moldovei

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!