ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oraşul Străşeni va introduce o aplicaţie de relaţionare SMART cu locuitorii

09:25 | 08.06.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. Administrația publică din oraşul Strășeni, din luna iunie, va pune la dispoziția tuturor locuitorilor o aplicație mobilă prin care aceștia se pot implica în soluționarea problemelor la nivel de comunitate și pot sesiza problemele pe care le întâmpină, transmite MOLDPRES.

Aplicația CityHealth este oferită gratuit de către primărie, iar cu ajutorul acesteia, cetățenii pot transmite rapid sesizări, au acces la informații de maxim interes, sunt la curent cu ultimele noutăți, participa la sondaje de opinie, sunt conectați la dezvoltarea orașului și implicați direct în acest proces.

„La rândul lor, reprezentanții administrației publice vor putea informa cetățenii în timp real cu privire la evenimente, acțiuni sau situații de interes public și trimite atenționări în caz de situații de urgență, pentru a lua măsuri imediate. Digitalizarea este una dintre direcțiile strategice de acțiune ale echipei administrative din Strășeni, care are în plan ca, în a doua etapă, sa vina cu o serie de noi soluții inteligente, printre care și una de monitorizare a parcărilor din oraș, astfel încât cetățenii să poată vedea în timp real disponibilitățile, zonele în care sunt lucrări sau limitări de trafic”, indică primăria localităţii.

Soluția este dezvoltată, furnizată și implementată de către LIFE IS HARD|Work Soft, o companie de tehnologie din România, specializată în digitalizarea companiilor și comunităților locale, iar aplicația CityHealth a câștigat deja, multiple premii la concursuri internaționale de IT si este utilizată în peste 50 de comunități la nivel internațional.

Foto: Primăria Străşeni

img22004275

img22004275

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!