ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Militarii moldoveni se instruiesc în cadrul unui exercițiu multinațional în Germania

09:45 | 09.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 9 iun. /MOLDPRES/. Militarii Armatei Naționale participă, în perioada 22 mai-13 iunie curent, la exercițiul multinațional „Combined Resolve XVII”, desfășurat la Hohenfels, Germania, transmite MOLDPRES.

Potrivit rectorului-comandant al Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, colonel Anatolie Bucuci, la exercițiu au fost detașați peste 30 de ofițeri, sergenți și studenți din cadrul instituției.

Sursa citată a specificat că militarii moldoveni execută, în comun cu subunitățile națiunilor partenere, misiuni de planificare, pază, patrulare, escortare, sprijin şi evacuare medicală. Scopul exercițiului este pregătirea în comun a militarilor pentru misiuni internaționale şi creșterea nivelului de interoperabilitate a subunităţilor Armatei Naţionale cu cele ale ţărilor partenere.

La exerciţiul „Combined Resolve XVII” se antrenează peste cinci mii de militari din Belgia, Republica Cehă, Republica Moldova, Macedonia de Nord, Estonia, Bosnia și Herțegovina, Grecia, Polonia, Italia, Kosovo, Lituania și SUA.

Armata Naţională a Republicii Moldova participă la exerciţiile „Combined Resolve” începând cu anul 2012.

Foto: doppeladler.com

img22004317

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!