ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost semnat contractul pentru reabilitarea Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca

10:39 | 10.06.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 10 iun. /MOLDPRES/. Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Consiliul raional Soroca și firma executoare au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului de infrastructură „Valorificarea Patrimoniului istorico-cultural al Regiunii de Dezvoltare Nord prin reabilitarea Muzeului de Istorie și Etnografie din municipiul Soroca”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), transmite MOLDPRES.

Conform contractului, în decurs de 12 luni, începând din această vară, antreprenorul s-a angajat să reabiliteze clădirea Muzeului de Istorie și Etnografie din municipiul Soroca, în conformitate cu prevederile proiectului tehnic, cu detaliile de execuție, precum și cu normativele, standardele și prescripțiile tehnice.

Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, a menționat că renovarea Muzeelor de Istorie și Etnografie din municipiile Soroca și Bălți sunt primele proiecte de reabilitare și modernizare a unor muzee din nordul Republicii Moldova, finanțate din surse financiare naționale. „Odată cu valorificarea patrimoniului cultural se vor dezvolta și destinațiile turistice în regiunea noastră. Cultura și turismul din nordul țării necesită susținere continuă”, a precizat șefa ADR Nord.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 7,39 milioane de lei (peste 350 de mii de euro), contribuția Consiliului Raional Soroca fiind de 10%.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării două noi proiecte de îmbunătățire a atractivității turistice. Unul dintre acestea este proiectul „Valorificarea Patrimoniului istorico-cultural al Regiunii de Dezvoltare Nord prin reabilitarea Muzeului de Istorie și Etnografie din municipiul Soroca”, depus de Consiliul Raional Soroca în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023.

Foto ADR Nord

img22004360

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!