ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În orașul Ocnița a demarat un proiect de revitalizare urbană

08:39 | 14.06.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. În orașul Ocnița a fost dat startul lucrărilor de amenajare a teritoriului și reparației a zonei istorico-arhitecturale a localităţii, precum și a patru străzi. Acestea vor fi executate în cadrul unui proiect de revitalizare urbană implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), transmite MOLDPRES.

Potrivit ADR Nord, până la sfârşitul acestui an, antreprenorul s-a angajat să execute lucrările specificate în contractul de antrepriză în conformitate cu prevederile proiectului tehnic, precum și cu normativele, standardele și prescripțiile tehnice. Valoarea acestui contract constituie 6,22 milioane de lei (peste trei sute de mii de euro), contribuția Primăriei orașului Ocnița fiind de 10%.

Înainte de demararea proiectului, în incinta Primăriei orașului Ocnița a avut loc o ședință tehnică privind coordonarea lucrărilor prevăzute în contractul de antrepriză semnat recent la ADR Nord. Specialiști ai Agenţiei, autorități publice locale, responsabilul tehnic, antreprenorii care vor efectua lucrările de revitalizare urbană au discutat despre rolul, responsabilitățile și procedurile de interacțiune între părțile implicate în procesul de implementare a contractelor de execuție a lucrărilor. Ulterior, participanții la ședință s-au deplasat în șantier pentru a inspecta unele locații vizate de proiect.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării trei noi proiecte de revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Păstrăm trecutul pentru viitor - Reabilitarea patrimoniului istoric al orașului Ocnița pentru generațiile viitoare”, depus de Primăria orașului Ocnița în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023. Conform Programului Operațional Regional Nord pentru anii 2022-2024, astfel de proiecte își propun să consolideze rolul și funcțiile orașelor în sporirea competitivității regiunii.

Foto: ADR Nord

img22004439

img22004439

img22004439

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!