ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost finalizat proiectul de reconstrucţie a punctului de dezinfectare a apei la Ialoveni

12:03 | 14.06.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a transmis ieri Primăriei orașului Ialoveni documentația de proiect pentru reconstrucția punctului de dezinfectare a apei potabile de la instalația de pompare a apei potabile din localitate, transmite MOLDPRES.

Potrivit ADR Centru, astfel, autoritățile locale își propun să identifice surse financiare pentru realizarea acestui proiect, care va rezolva principala problemă a oraşului Ialoveni ce ține de clorarea în exces a apei potabile. „Apa livrată către consumatori va avea o concentrație constantă de clor remitent în apă. Investiția prevede montarea unei instalații moderne de producere și dozare a hipocloritului”, indică instituţia.

Proiectul tehnic a fost realizat în cadrul programului moldo-slovac „Apă potabilă în Ialoveni: îmbunătățirea calității vieții în Orașul Ialoveni prin acces îmbunătățit la apă potabilă și conștientizarea despre managementul apei".

Acesta a fost realizat în perioada 1 octombrie 2020 - 31 mai 2022, de către Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Senec-Pezinok, Slovacia, în parteneriat cu ADR Centru și Primăria orașului Ialoveni. Proiectul a fost susținut financiar de Slovak Aid și cofinanțat de Agenția de Dezvoltare Regională Senec-Pezinok.

Foto: ADR Centru

img22004449

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!