ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Garda de Onoare a împlinit 30 de ani de la înființare

12:18 | 22.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Garda de Onoare a Armatei Naționale marchează astăzi 30 de ani de la înființare, comunică MOLDPRES.

Solicitat de agenție, serviciul de presă al Ministerului Apărării a menționat că militarii din unitatea de elită vor fi felicitați în cadrul unei ceremonii speciale la finele săptămânii curente.

Garda de Onoare este unitatea de elită a Armatei Naționale a Republicii Moldova. Anual militarii din compania gărzii participă la circa 250 de ceremonii, asigurând activitățile protocolare de stat, ceremoniile de acreditare a diplomaților străini și înmânare a distincțiilor de stat.

În compania Gărzii de Onoare sunt recrutați tinerii cu o înălțime de 185-195 cm, pregătire fizică bună, aspect exterior plăcut, studii medii speciale. Antrenamentele zilnice la instrucția de front și cea de specialitate durează câte 4 ore.

Compania a fost creată prin ordinul ministrului Apărării pe data 22 iunie 1992.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!