ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Încă patru polițiști de frontieră vor fi judecați în dosarul mitei la Aeroport pentru teste COVID false

13:23 | 01.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 1 iul. /MOLDPRES/. Încă patru polițiști de frontieră vor fi judecați pentru corupere pasivă în dosarul mitei la Aeroport pentru teste COVID false, transmite MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, cauza penală a fost inițiată în iunie 2021. În cadrul acesteia figurează 15 angajați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, care sunt cercetați pentru pretindere de mită, sume cuprinse între 50-100 de euro, de la pasagerii care plecau din țară și în privința cărora apăreau suspiciuni de deținere și prezentare a testului PCR COVID-19 cu semne de falsificare.

Anterior, alte șapte persoane au fost trimise în judecată, iar în privința unui polițist instanța deja a emis sentință de condamnare, aplicându-i o pedeapsă sub formă de amendă în sumă de 250 mii de lei (circa 12 500 de euro), 8 ani de privare de dreptul de a ocupa funcții publice în cadrul MAI și închisoare cu suspendare condiționată pe un termen de 5 ani.

În total, 11 persoane din 15 au ajuns în judecată, alte patru fiind scoase de sub urmărire penală, dar în privința cărora au fost inițiate proceduri contravenționale pentru primire de recompensă nelegitimă sau de folos material.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!