ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Germania va sprijini Regiunea de Dezvoltare Nord în contextul situației de criză

08:31 | 07.07.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 iul. /MOLDPRES/. Regiunea de Dezvoltare Nord va beneficia de sprijin ca răspuns la situația de criză. Suportul va fi acordat în cadrul unui proiect soft susținut de Guvernul Germaniei și implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, care a semnat un acord în acest sens, a anunţat ieri instituţia, transmite MOLDPRES.

„Prin acest proiect soft ne propunem să dezvoltăm capacitățile Regiunii de Dezvoltare Nord, ale Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord și, respectiv, ale ADR Nord, în planificarea, adaptarea și coordonarea acțiunilor în caz de situații de criză și urgență în regiune, pentru a acorda asistență imediată persoanelor afectate de criză, care să planifice prevenirea și reducerea impactului crizelor în comunitățile lor din perspectiva dezvoltării regionale și locale”, a estimat Maria Prisacari, director ADR Nord. 

Printre cele mai importante activități planificate se numără: elaborarea unui studiu privind specializarea inteligentă în contextul crizei de urgență; efectuarea schimbului de bune practici în România privind gestionarea crizelor; asigurarea funcționalității CRD Nord, prin achiziționare de echipamente; îmbunătățirea infrastructurii existente pentru managementul crizelor, prin achiziționare de bunuri; organizarea a două ateliere privind comunicarea în situații de criză.

Proiectul de susținere a Regiunii de Dezvoltare Nord ca răspuns la situația de criză este finanțat de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL). Proiectul MSPL este finanțat de BMZ și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Moldovei.

Foto: ADR Nord

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!