ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reţeaua de transport public din Ungheni va fi modernizată

09:03 | 15.07.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 iul. /MOLDPRES/. Peste 60 de mii de persoane din raionul Ungheni care utilizează zilnic transportul public urban și interurban vor avea parte de condiții mai bune și mai sigure de deplasare, a anunţat ieri programul Comunitatea Mea, un proiect al Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) Moldova în domeniul guvernării locale, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, circa 150 de stații moderne de așteptare, dotate cu sisteme inteligente de informare a călătorilor privind timpul de așteptare și traseele transportului public sunt în proces de instalare și amenajare în nouă localități ale raionului. „De asemenea, va fi creată o aplicație mobilă care va ajuta cetățenii să urmărească în timp real când ajunge mijlocul de transport”, indică proiectul.

Inițiativa face parte din proiectul „Cooperare intercomunitară pentru condiții mai bune de transport public în comunitățile raionului Ungheni”, implementat de programul Comunitatea Mea.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Primăria municipiului Ungheni și opt localități învecinate, cu suportul financiar al USAID și al Consiliului raional.

Foto simbol

 

img22005271

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!